Artists and Brands
- 浅井 庸佑
- 芦田 貞晴
- 厚川 文子
- 荒井 智哉
- 荒賀 文成
- 安藤 郁子
- 安藤 雅信
- 石黒幹朗
- 石原 祥充
- 伊藤 明美
- 井上 美樹
- 岩田 圭介
- 岩田 美智子
- 岩本 忠美
- 内田 鋼一
- 永木 卓
- 大谷 哲也
- 大谷 桃子
- 大村 剛
- 梶原 靖元
- 梶 なゝ子
- 柏木 円
- 金森 正起
- 川合 優
- 寒川 義雄
- 岸野 寛
- 紀平 佳丈
- 小島 陽介
- 小澄 正雄
- 猿山 修
- 島田 篤
- 清水 善行
- 城 進
- 杉田 明彦
- 須田 貴世子
- 竹俣 勇壱
- 棚橋 祐介
- 土田 和茂
- 辻村 塊
- 辻村 史朗
- 辻村 唯
- 津田 清和
- 中里 隆
- 中里 太亀
- 中里 花子
- 中里 健太
- 中野 知昭
- 中山 秀斗
- 長谷川 竹次郎
- 長谷川 まみ
- ハタノワタル
- 服部 竜也
- 浜野 まゆみ
- 林 友子
- 福森 雅武
- 福森 道歩
- 古谷 朱里
- 古谷 宣幸
- 細川 護光
- 真木テキスタイルスタジオ
- 水垣 千悦
- 水野 克俊
- 三谷 龍二
- 三藤 るい
- 三笘 修
- 三野 直子
- 宮岡 麻衣子
- 望月 通陽
- 森岡 成好
- 森岡 由利子
- 矢野 直人
- 山田 洋次
- 山本 忠正
- 吉田 佳道
- 渡辺 遼
- 東屋
- 白木屋傳兵衛
- 千 sen
- TIME & STYLE
- TAjiKA
- つちや織物所
- 土楽窯
- 野田琺瑯
- ヒムカシ
- 百草
- mon Sakata
- bowlpond
- paisano
- ワランワヤン インドネシア
- ワランワヤン モロッコ
- やまほん陶房
- studio yamahon
Category
- めし碗 Rice bowls
- 汁椀 Soup bowls
- 湯呑・汲み出し Tea cups
- カップ・グラス Glasses
- 小皿・豆皿 Small plates
- 中皿・大皿 Plates
- 小鉢・豆鉢 Small bowls
- 中鉢・大鉢 Bowls
- 酒器 Sake vessels
- 片口・注器・ボトル Pitchers, Bottles
- 急須・土瓶・ケトル Teapots, Kettles
- 鍋・耐熱皿 Pots, Casseroles
- カトラリー Cutleries
- 盆・敷板 Trays
- 弁当箱・重箱 Bneto boxes
- 花器 Vases
- 茶筒・蓋物 Containers
- 茶碗・茶道具 Tea tools
- キッチン道具 Kitchen
- 服・布製品 Clothes
- アクセサリー Accessory
- 本・CD Books, CDs
- 生活雑貨 Home
- そうじ道具 Cleaning tools
- オブジェ Artworks
小島 陽介
小島 陽介 Yosuke Kojima
三重県伊賀市で作陶する小島陽介。焼きものの産地で生まれた小島は、陶芸家の父 小島憲二に師事し陶芸を学ぶ。薪窯で焼成される器はどれも土の味わいが残り、手に取ると自然の力を強く感じる。小島が手掛ける焼〆や高麗、銀彩など多種多様な焼きものは、盛りつける料理を引き立てるとプロの料理人からも高い評価を得ている。
Yosuke Kojima is a ceramic artist based in Iga, Mie Prefecture, which is famous for its ceramicware. He studied under his father, Kenji Kojima. His works, which are fired in wood-fired kiln, allow you to feel the taste of soil and the power of nature. He produced different kinds of pottery tableware including Yakishime ware, tea bowl in korai type, and ginsai silver glazed ware. They are suitable for presenting food that get a lot of appreciation from professional chef.
小岛阳介是三重县伊贺市的陶艺家。出生于陶瓷器之乡的他跟随自己的父亲小岛宪二学习陶艺。他使用柴窑,因为这样可以让烧成的陶瓷器保存泥土的气息,用手抚摸的时候还能感受到源自于自然的力量感。他创作的陶瓷器种类多样,包括有无釉瓷器,高丽瓷器,银彩釉等等。其中的陶瓷餐具特别适合上桌摆盘,深得厨师的喜爱。
経歴
1976 | 三重県阿山町生まれ Born in Ayama town, Mie Prefecture |
1995 | 上野工業高等学校卒業 Graduated from Ueno Technical High School |
1997 | 京都調理師専門学校卒業 Graduated from Kyoto Culinary Art Collegel |
父 小島憲二氏に師事 Studied under Kenji Kojima | |
2003 | 伊賀丸柱に築窯、独立 Set up his kiln in Marubashira, Iga Prefecture |
1976 | 出生于三重县阿山町 |
1995 | 毕业于上野高等学校 |
1997 | 毕业于京都厨师专门学校 |
师从父亲小岛宪二 | |
2003 | 在伊贺市丸柱村建造自己的窑场,开始独立创作 |